Rabu, Mei 07, 2008

weekend lepas aku bt apa...nk tau x?/

aku lepak KL ..jumpe si ija..n bam..lama x dgr kabar diorg..syok aa lepak2..mkn kat kg baru..western food aku banje diorg..
lepak2 ngn daus gle, daus ensem n qis..sambil2 bg kad kawen..(emm dah nk kawen dah diorg)..congrate la..
arini plak aku mls nk g beli mknan..aku mkn roti n biskut je..bosan la..
Pegawai MAINS dtg nk amik pic yg berkaitan ngn mahkamah katanya nk buat video coperate..emmm...diorg tape byk duit boleh panggil vendor buat...aku punye video pun malu je nk show off kat org..hehe..ingat dlu menangis2 kat dlm opis semata2 nk kena siapkan keje tu cepat at last JKSM buat tatau je ngn hasil keje kita tu..waaa...yg bg pengiktirafan Dato usin je...heheh thanks dato!
arini aku monitor Server..emm saturday lepas..fail plak OA..aku pun x tau kenapa..pastu Oracle plak Status Complete with exception..ada 2 fail yg fail backup ..emmm..tu pun gua tatau knp....time buat report backup plak Ok je memanjang klo failed pun tatau kenapa..x der report bertulis...ckp dah byk kali suh buat complete...tatau la..org bekerja ni cemana kan..ssh betul la..nk kena pukul buntut br nk amik tau semua..nk mrh tak sedap plak nk keje kang..dah la..aku ni x pandai nk marah..
xpe la..let it be..klo apa2 ko tanggung la..sendiri(nnt at last aku balik yg kena) benggong tul..
ok la..bye

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sebelum baiki diri orang baiki diri sendiri dulu..penuhkan ilmu di dada.bercakap tanpa ilmu ibarat bercakap untuk membunuh diri.untuk menjadi ketua kawalan yang adalah penting untuk mentadbir orang bawahan.

mahfuzah berkata...

jika senarai tugas telah diberi kenapa perlu di tegur setiap kali kerja itu tidak di laksanakan sepenuhnya. seorang pekerja wajib alert dlm tugas sendiri. diri sendiri perlu sedar akan tugas yang telah diberikan. bukan hanya perlu di tegur ketua baru nk buat kerja. seorang yg banyak alasan adalah seorang yg tidak bagus dan tidak patut di contohi rakan.