Rabu, Mei 20, 2009

20 mei 2009

hr ni aku ada appoinment ngn kinik ampangan..
seb bek dtg awal pagi..so xder la..crowded sgt..
tp aku pun bosan tunggu padahal tu service plg cepat sekali yg aku penah dpt.
akhirnya no yg aku tunggu dah tiba.
nurse dgr jantung baby guna alat apa tah comei je mcm scan..aku pun dpt dgr,,aktif..hehe,..alhamdulilah
tp dia tgk drh aku kureng sket oksigen nnt efek kat baby..dia suh kurangkan minum air tea, kop..nescafe...padahal tu yg aku minum hari2..vitamin pun aku mkn...
cume aku kurang selera nk mkn..so dia suh aku mkn B COmplex 2 kali sehari..klo selera mkn bertambah kena kurangkan B Complex tu..
aku nk mkn masakan mama..je..klo mkn kat luar/kedai mmg aku x brp la..susah gak..
mama suh aku check kat Rekha..nnt la.tunggu ada duit br nk pegi..bt masa ni aku bertahan dlu...insyallah baby pun sihat ni tp mama n abah risau tkt baby kecik sgt nnt dah lahir mcm2 complication..nnt aku kena gak g rekha..maby kena tambah obimin..kot..td dok kata leh mkn Fish Oil..aku dah oder ngn kak ngah dah..

pas g kinik aku mkn ubat kat umah..mak aii mengantuk gile aku..dah mkn pill sume..dok bg ubat batuk, piriton(selesema), antibiotik..emm byknyer nk telannnnn aduihh!ok la..byeee..mengantuk la...zzzzzz

2 ulasan:

mus'ab leh abdullah berkata...

nasihat aku la...klu boleh kurang makan ubat2an ni...efek baby nnt tak da antibodi..aku tengok bini aku dulu mcm tu gak..adala kesan kat anak no.3 aku tu..
makan la seimbang..b kompleks tu ok utk tambah darah makan..kerang,limpa..tah la aku tengok bukan bini aku yg makan sangat..aku yg mentedarah..hehehehe

mahfuzah berkata...

hehe..tu la..nk buat cemana..dah la..pregnen tp batuk je..mmg dah anak dara asik batuk tp bile check mmg xder apa pun..tah la..mmg dah keturunan suka batuk. dok bg ubat mkn je tp xder la..mkn mcm dok arahkan..skit2 je mkn...hubby den pun suko mkn..bukan yg mengadung ni mkn dio lak beriyo2 mkn aduh!