Ahad, Oktober 25, 2009

dah clear..

jumaat lps pas pas lunch hour aku balik umah susukan zahra n pastu aku ajak abah yg kebetulan ada kat semban..temankan aku jumpe lawyer n Iza summerharvest..
abah pun dah clear pasal rumah yg aku beli ni..ingat duit lebih tu laywer firm yg akan pulangkan kat kita tp developer yg akan pulangkan duit 20k tu nanti..so aku pun mintak kat iza tu bukti bertulis yg menyatakan hrg rumah sebenarnya n surat yg menyatakan aku akan dpt lebihan loan tu..n the best thing is..umah pun dah naik tiang seri tp aku x sempat lg nk g tgk nyer...emmmm...x sabar rasanye nk ada umah sendiri.....(walaupun tercekik nk byrnyer heh)pas aku sign borang gadaian aku balikm umah hntr abah n balik ke opis..terpaksa masuk lambat nk uruskan bende ni..sb dah xder masa lg dah..tkt aku bz nanti..
mlm aku balik gemas ngn abah ..seb bek abh dtg x yah aku drive..sb penat satu hr x hilang apa taknye sampai umah berkemas gedebak gedebuk..mcm2 nk buat...x dapek nk rehat2 de..skrg ni...dlu ye la..sampai umah je..trus lepak..hehe..
semlm aku x buat ape2 la...mengemas bilik la..berabuk ..arini pun mengemas lg..yg penting vakum bilik..len2 x kisah..aku tanak zahra selesema..klo sakit payah jaga..isnin ni n9 cuti sempena pertabalan YG Dipertuan Besar N9 Tengku MUkriz...baginda di tabalkan di Istana Seri Menanti..hari isnin tu..mlm balik ke gemas tu aku lalu Kuala Pilah la..mmg betul pun jalan ke bukit putus tu dah tutup..mmg cantik gile jln baru tu..gempak beb..mcm highway..pasni ramai la..yg lalu jln ni..jgn trafic jam sudah aaa....klo nk g ulu bendol ikut jln lama balik (ada simpang ke kanan nanti klo dr seremban)pas lalu Jln KP tu lalu kepis n jelai..penat n pening lalu situ dah la..gelap abah bwk laju sb nk cepat sampai gemas..so seremban-KP-Kepis-jelai-gemas masa perjalanan ialah 1jam setengah..ok la..sampai ni je nnt aku story lagi yo! tata

2 ulasan:

farihin berkata...

Jenis apa rumah yang dibeli tu...Agate ker..

puja berkata...

jenis sapphire..4 bilik..